Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Äldreboende får stöd av Penningautomatföreningen

Från 2015
Uppdaterad 05.02.2015 20:34.
Skyddade byggnader i Carpelans kvarter i Jakobstad
Bildtext Åldringsvännerna r.f. i Jakobstad bygger äldreboende på den här tomten
Bild: YLE/ Kjell Vikman

Penningautomaföreningen har delat ut understöd åt olika projekt och organisationer. Sammanlagt delas understöd på 308 miljoner euro ut i hela landet.

Det största understödet i svenska Österbotten ges åt Åldringsvännerna r.f. i Jakobstad. Föreningen får 300 000 euro för byggande av hyresbostäder åt äldre personer i centrum av Jakobstad. Föreningen kommer sammanlagt att få cirka en miljon euro för det här projektet.

- Det här är i linje med det som vi förväntat oss men det är otroligt att vi får pengar, det här är vårt fjärde projekt som får stöd , säger styrelseordföranden Georg Hannus i Åldringsvännerna r.f.

Övriga österbottniska projekt som får bidrag

I Karleby får Gamlakarleby Åldringsvänner r.f.126 000 euro för att stöda äldre personer i olika aktiviteter under vardagen. Föreningen Samaria r.f. får 80 000 euro för dagcenterverksamhet i Larsmo, Kronoby och Pedersöre. Contact r.f. i Jakobstad får 75 000 euro för allaktivitetshuset i Jakobstad och dess verksamhet men ingenting till renoveringen av fastigheten.

I Malax tilldelas Understödföreningen för svenskspråkig missbrukarvård 50 000 euro, i Kristinestad får Psykosociala föreningen 37 000 euro för sitt allaktvitetshus, Psykosociala förbundet i Jakobstad får dels 20 000 euro för den grundläggande verksamheten plus 17 000 euro för anställning av en ung person till föreningens allmännyttiga arbete.