Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jari Litmanen jobbar för Bollförbundet

Från 2015
Uppdaterad 05.02.2015 19:26.
Jari Litmanen
Bild: EPA / Olaf Kraak

Jari Litmanen knyts allt starkare till Finlands Bollförbund. Bollförbundets ordförande Pertti Alaja berättade om legendens utvidgade arbetsbild i en video på förbundets webbplats.

Alaja uppträdde i videon med anledning av ett nyss avslutat möte för förbundstyrelsen där man också fattade beslut om att ge landslagsledningen och Mixu Paatelainen arbetsro över 2016.

För Jari Litmanen fortsätter livet däremot som rådgivare på flera olika nivåer inom Finlands bollförbund.

- Legendariska Jari Litmanen spelar nu i Bollförbundets spelskjorta. Han kommer att fungera som rådgivare och ha en stor roll i arbete med våra unga spelare, sa Alaja i videon.

Enligt Alaja kommer Litmanen att jobba i nära samarbete med utvecklingschef Hannu Tihinen och dessutom spelar Litmanen en central roll i samband med cupfinalen i Valkeakoski i september.

Finland fick nyligen värdskapet för U19 EM 2018 och även där kommer Litmanen att sannolikt användas.

- Nu har vi samlat de bästa krafterna inom finsk fotboll, så det kommer att börja synas resultat. Det här är stort, sa Alaja i videon.

Officiellt har Jari Litmanen inte meddelat att han avslutat sin spelarkarriär, som kom att omfatta 137 landskamper och proffsspel i bland annat England, Holland och Spanien.

Se Alajas monolog på Bollförbundets webbplats.