Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Parodi på kaffemissbruk och smugglade protokoll - se videoklippet här

Från 2015
Uppdaterad 06.02.2015 17:05.
"Kommunalpolitiker" Roland Engström snortar kaffe
Bildtext "Kommunalpolitiker" Roland Engström har sjunkit djupt i kaffeträsket
Bild: Byarevyn i Oravais

På lördag är det premiär för årets Byarevy i Oravais. Gänget bakom föreställningen "I tid och jävighet" har gjort en fenomal och utlämnande trailer.

Filmen som ligger på Youtube bär namnet "Like a förtroendevald - Sex, drugs & protokoll". Oundvikligen går tankarna till en viss dokumentär om ett finlandssvenskt rockband.

- Oj hoppsan - ja onekligen låter det lite likt en dokumentärfilm, medger Ulf Johansson, som tillsammans med Roland Engström spelar två kommunalpolitiker.

Missbruk av protokoll

I filmen följer vi med politikerna på turné till Japan. Det dricks kopiösa mängder kaffe, snortas kaffe och missbrukas smugglade protokoll. Regissör Alfred Backa ligger bakom idén till "dokumentären". Han spelar också politikernas frustrerade turnémanager.

Figurerna i filmen figurerar också på scenen. Revyn berör också händelserna kring det politiska livet i Vörå - de kan man inte förbigå, säger Ulf Johansson.

- Sen skulle jag säga att det är rätt så blandat: lokala grejor, men också nationella och internationella inslag. Någon egentlig röd tråd vet jag inte om vi har.

Premiär för revyn "I tid och jävighet" är det lördag den 7.2

Byarevyn på Facebook