Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Wasa Teater auktionerar ut barnstolar

Från 2015

I samband med pjäsen Den där fjärde kommer Wasa Teater att auktionera ut tio barnstolar till förmån för föreningen Project Liv. Pjäsens tema tangerar föreningens dito, en pappa förlorar sin pojke i cancer.

Idén att göra något i samarbete med den österbottniska föreningen Project Liv kom tidigt men vad de skulle göra var inte lika självklart.

- Jag gick in i vår verkstad och funderade vad jag kunde göra. Då vår gamla spegelsal revs tog jag tillvara virket och då kom jag på att göra barnstolar av det hundraårigavirket, säger scenograf Jeremy Crotts.

Tio blå barnstolar i trä på rad
Bildtext Tio stolar auktioneras ut vid Wasa Teater i vår.

- Det kändes som att vi ville göra något mera. Nu kommer österbottningarna få möjlighet att stöda Project Liv och samtidigt få en så här fin stol. Det känns riktigt rätt, säger regissör och teaterchef Ann-Luise Bertell.

Project Liv startades i somras och vill glädja alla långtidssjuka barn och deras familjer. Föreningen har sitt huvudsäte i Jakobstad.

Monolog av en pappa

Pjäsen Den där fjärde är skriven av svenske Benny. Det är en monolog med en pappa som förlorat sin son i cancer. Pappan spelas av Carl Alm.

Ann Luise Bertell
Bildtext Teaterchef Ann-Luise Bertell

- Det tog länge innan jag slutade gråta när vi gick genom manuset. Det är så starkt och jag tror att nästan alla har någon i sin närhet som dött i cancer. Under mina fyra år på Wasa Teater har två kollegor gått bort i cancer, säger Bertell.

Pjäsen är cirka en timme lång och har premiär den 20 februari. Auktionen startar den 14 februari och pågår fram till den 24 april.

- Jag hoppas att vi kommer upp till 8 000 euro sammanlagt för stolarna, säger tf. försäljningschef Simon Ventus.