Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Latvala klarade kvalgränsen till EM

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: "Det känns mycket bättre än förut" - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Hanna-Maari Latvala sprang under kvalgränsen till inomhus-EM vid inomhustävlingar i Jyväskylä. Latvala klockades för tiden 7,32 i försöksheaten på 60 meter.

Latvala noterades för den nästbästa tiden i försöken och blev endast 0,06 sekunder från EM-guldmedaljören från fyra år tillbaka, Olesja Povh från Ukraina.

I finalen var Povh i en klass för sig. Hon vann finalen med säsongsbästa 7,20, medan Latvala fick nöja sig med en andra plats med tiden 7,36.

Milja Thureson noterades för nytt personligt rekord med tiden 7,48, vilket räckte till en tredje plats i finalen.

Berghem nöjd med farten

På damernas 200 meter tog Latvala hand om segern före Jonna Berghem. Berghem förbättrade på sitt inomhusrekord med 38 hundradelar till 23,79 vilket är ett mycket positivt tecken med tanke på lårskadan som pinat 21-åringen.

- Jag har väl gjort något rätt i träningarna, log Berghem.

- Förra säsongen var jobbig för mig och det tog länge före jag kom igång igen. Men sedan dess har det rullat på. Löpandet känns mycket bättre än förut.

Häck har Berghem ännu inte vågat löpa men hoppas på att paradgrenen ska vara med på tävlingsprogrammet igen på sommaren.

- Jag har nog haft lite motgångar med häcklöpningen. Jag har inte kunnat träna ordentligt på grund av baklåret. Under hallsäsongen springer jag bara slätt, vi ska se hur det ser ut efter våren.

Hjerpe slutade fyra i stav

Erica Hjerpe lyckades däremot inte knipa en biljett till de nordiska mästerskapen i Norge. Hjerpe klarade av 404 i sitt andra försök, med rev sedan tre gånger på 415. Därmed slutade hon på delad fjärde plats i stavtävlingen.

Segern gick till Angelina Krasnova från Ryssland med resultatet 450. Wilma Murto slutade tvåa och Aino Siitonen trea.

Jonathan Åstrand höll däremot hyfsad fart på 200 meter och vann tävlingen med tiden 21,16. Eetu Rantala var tvåa. På 60 metern fick Åstrand nöja sig med en tredje plats, medan Rantala knep segern.

Samtliga resultat från tävlingarna i Jyväskylä hittar ni här.