Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Lovari tog prenumeranter av Östnyland

Från 2015
Uppdaterad 10.02.2015 09:25.
Tidningarna Östra Nyland och Loviisan Sanomat
Bildtext (arkivbild)

Den finskspråkiga Lovisatidningen Loviisan Sanomat slog alla tiders rekord och fick över tvåhundra nya prenumeranter i januari. Tidningen har nu en upplaga på 4 400 exemplar.

Det är tidernas rekord, säger chefredaktör Arto Henriksson. Han tror att det delvis beror på att tidningen Östra Nyland ersattes av tidningen Östnyland.

Barbro Teir, verkställande direktör för KSF Media, säger att det säkert är mera än ett sammanträffande att Lovari fick så många nya prenumeranter i januari.

- Det måste vara ett klart samband med att sådana som vill ha extremt lokala nyheter i Lovisa nu har gått över till Lovari då Östra Nyland inte längre finns.

Tvåspråkig tidning

Under förra årets strategiarbete fanns alternativet att Loviisan Sanomat skulle bli tvåspråkig som Hangötidningen, säger Barbro Teir.

- Tillsvidare vill KSF Media ändå vänta och se hur det hela faller ut. Det är väldigt tidigt att dra några slutsatser på basis av en knapp månad. Vi behöver några månaders för att se hur prenumeranterna beter sig. Sen kan vi justera och vidta åtgärder för att göra tidningarna bättre i prenumeranternas ögon.

Teir säger att det fortfarande är möjligt att Loviisan Sanomat skulle bli en tvåspråkig tidning. Kanske inte exakt enligt Hangötidningens modell där det är identiskt material på svenska och finska. Man kan eventuellt tänka sig en lite mer levande tvåspråkig lösning i så fall.