Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

Risto Kuulasmaa utgivningschef för Yles utbud på tv och Yle Arenan

Från 2014
Uppdaterad 13.02.2015 12:51.

Risto Kuulasmaa (36) har utnämnts till utgivningschef för Yles finskspråkiga utbud på tv och Yle Arenan. Kuulasmaa tillträder 19.1.2015.

Uppgiften som utgivningschef är ny. Kuulasmaa ansvarar för tv-kanalerna Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema och för det finska innehållet och tjänsterna på Yle Arenan. Också internationella inköp, tablåläggning och sändningsplanering, Yles arkivtjänster samt översättning och versionering hör till Kuulasmaas avdelning.

”Jag vill jobba på Yle som är en föregångare i världsklass, och en arbetsplats där man är stolt över det jobb man gör och det bolag man jobbar för. Yle fungerar i många avseenden som vägvisare för övriga public service-bolag i Norden. Den här tätpositionen kräver både mod och en förmåga att hela tiden förnya sig”, konstaterar Risto Kuulasmaa.

Utgivningschefen har i uppdrag att skapa en ny tv-helhet som kombinerar webb-tv och broadcast. Det här ger helt nya möjligheter att skapa visuellt innehåll som det är lätt att engagera publiken i, lätt att dela och lätt att hitta.

Kuulasmaa är känd bland annat som producent för framgångskoncept som Duudsons och Madventures. Han har också fungerat som ansvarig producent för Tubecon och Docventures. Kuulasmaa har premierats med tre Gyllene Venla-statyetter och har också kammat hem två Format Finlandia och en Jussistatyett.

Utgivningschefen verkar inom Yles finskspråkiga utgivningsenhet och rapporterar till utgivningsdirektör Ismo Silvo. Svenska Yle ansvarar också i fortsättningen för sin egen utgivning.

”Utgivningschefen är en nyckelspelare på Yle. Våra tv- och Arenainnehåll når tre av fyra finländare varje dag. Tv kommer att spela en viktig roll i finländarnas vardag i många år framöver. Samtidigt vill vi stärka Arenans roll som Finlands mest använda och uppskattade webbtjänst. Vi vill också utveckla Arenan till Yles främsta utgivningsplattform”, säger utgivningsdirektör Ismo Silvo.

För mera information:
Utgivningsdirektör Ismo Silvo, tel. p. 040 5051924