Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Netflix gör entré på Kuba

Från 2015
Uppdaterad 10.02.2015 09:44.
Bild från Netflix.
Bild: Yle

Det amerikanska företaget Netflix börjar erbjuda sina tjänster på Kuba. Netflix blir därmed ett av de första amerikanska företagen som drar nytta av USA:s och Kubas upptinade relation.

Från och med den här veckan är den internetbaserade videotjänsten Netflix tillgänglig på Kuba. Det amerikanska företaget erbjuder sina kunder filmer och serier via nätet för en fast månadskostnad.

- Vi är glada över att äntligen kunna erbjuda Netflix till folket i Kuba och erbjuda dem berättelser från hela världen som de kommer att älska, sa Reed Hastings som är en av bolagets grundare och vd.

För att kunna titta på video via Netflix måste man ha en snabb internetuppkoppling och ett kreditkort. Det betyder att Netflix lansering i nuläget främst är en symbolisk gest eftersom få kubaner har en internetuppkoppling som är tillräckligt snabb för att titta på video.

Netflix är ett av de första amerikanska företagen som etablerar sig på Kuba efter att relationen mellan de två länderna började tinas upp i december.

Hastings säger att videotjänsten hoppas att inom en snar framtid kunna erbjuda kubanska filmer till kunder världen över. Netflix har över 57 miljoner användare i nästan 50 länder, bland dem Finland.