Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Grankulla har en plan B ifall Bensow möglar bort

Från 2015
Uppdaterad 13.02.2015 10:41.
Daghemmet Stora Lyan i Grankulla.
Bildtext En renovering av styrelsens daghem på Gräsavägen 1-5 inleddes förra sommaren.

Då Grankulla stad upphandlade sin privata dagvård fick det bara ett anbud och det kom från Bensow. Nu väntar staden på mögelrapporten som kan avgöra dagisets framtid.

I Grankulla har staden och stiftelsen länge haft ett nära samarbete. Bensow har hand om den privata dagvården för stadens räkning. Enligt bildningsdirektören Heidi Backman är kontakten tät och regelbunden.

- Jag talade senast med stiftelsens ordförande förra veckan och chefen för barndagvården i Grankulla är nästan dagligen i kontakt med verksamhetsledaren på daghemmet, berättar Backman.

Vi har kapacitet att ta över hela gruppen ifall det skulle behövas. - Heidi Backman, bildningsdirektör i Grankulla.

Förtroendet i vågskålen?

Hur det täta samarbetet kommer att se ut i framtiden är en annan fråga. Stiftelsens ekonomi och daghemsbyggnaderna Stora och Lilla Lyans möjliga mögelskador har florerat i rubrikerna under den gångna veckan.

Hur mycket förtroende har staden för Bensowstiftelsen?

- Det är en fråga vi tar ställning till då vi fått höra vad Esbo stads miljöhälsoskydd har att säga och vad polisutredningen visar, svarar bildningsdirektör Heidi Backman i Grankulla.

Enligt Backman har tre berörda föräldrar kontaktat staden i ärendet.

- Ingen av dem har egentligen kommit med kritik, så föräldrarna verkar förhålla sig lugnt till det här, säger hon.

Plan B

Ifall det visar sig omöjligt att fortsätta med dagvården i Bensowstiftelsen regi så har staden en plan B redo. Detta tack vare omstruktureringar i den kommunala dagvården i Grankulla.

- Vi har kapacitet att ta över hela gruppen ifall det skulle behövas, säger Backman.

Då det nya daghemmet Sansåker nyss färdigställdes blev några gamla dagisutrymmen lediga och dit kan barnen flytta vid behov.