Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Från sexgalningar till världens bästa Mew

Från 2015
Uppdaterad 12.02.2015 06:23.
MEW
Bildtext Mew gästade X3M.
Bild: Rasmus Weng Karlsen

I hela sex år fick vi vänta och nu är den klar. Mews nya album + -. Kolla in videon längs ner i artikeln av Mews uppträdande på X3M:s redaktion!

Jonas, solisten, och Bo, som spelar gitarr, har dragit ner sina mössor så de nästan täcker ögonen. Förutom att de gömmer sig under sina mössor gömmer de också resten av bandet. Var är de?

- De håller på och målar mitt hus, skojar Bo.

- Men vi kan köpa souvenirer åt dem, som till exempel muminmuggar, tillägger Tove Jansson fanatikern Jonas.

Punk, fast Mew, fast punk

Då bandet senast spelade i Finland, i slutet av förra året, bjöd de på några nya låtar samt ett betydligt mera avskalat set än tidigare. Bandet gick upp på scenen utan intro, tog tag i instrumenten och började spela. Inte ens deras kännspaka videoskärmar fanns med. Stämningen var rätt så punk.

- Framför allt var den showen väldigt pratig. Vi brukar inte snacka mellan låtar, men just den kvällen i Helsingfors hade vi massor att säga, säger Bo och Jonas.

En sak som kom fram var bland annat att bandet, som spelat ihop sedan medlemmarna var tonåringar, hade en låt för länge sedan som hette Sex Maniacs.

- Jag borde ha den bandad någonstans fortfarande, säger Bo. Kanske vi släpper den något tag?

- Kanske inte, kontrar Jonas.

- Det var jag och Jonas som sjöng den och den handlar såklart om en massa snusk, fnissar Bo.

Snusk och sex är sällan närvarande nuförtiden i Mews låtar, som blivit kända för att de målar upp ett musikaliskt landskap som är nästan fantasilikt. Kolla in videon för att höra hur det lät när de uppträdde på X3M:s redaktion!

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan