Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cykelprofilen Oscar Stenström är död

Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
cykling

Oscar Stenström som under sin karriär vann 21 FM-medaljer dog mitt under en cykeltur i söndags. Stenström blev 36 år gammal.

Det är tidningen Uusimaa som berättar om dödsfallet som inträffade på Mallorca, där Stenström tillsammans med sin pappa och fyra kompisar var på en cykelresa.

- Jag kan ännu inte förstå det här. Vi var ute på en lugn cykeltur. Oscar hoppade plötsligt av sadeln och sade att nu är inte allt som det ska. Han satte sig ner och tappade i samma sekvens medvetandet, berättar pappa Ulf för Uusimaa.

- Vi fick gott om hjälp, folk stannade för att hjälpa och ambulansen kom snabbt. En väldigt yrkesskicklig förstahjälpsgrupp gjorde allt vad den kunde, men ödet hade bestämt att det skulle gå så här, säger Ulf Stenström till tidningen.

Stenström vann under sin karriär totalt 16 FM-guld i cykling och tog sammanlagt 21 medaljer. Som junior var han också med och vann FM-medaljer i bandy.

Borgåcyklistens moderklubb var Akilles, men han representerade också Turun Urheiluliitto, Länken, CCH och CK Master. Han körde också för stall i Sverige och Frankrike. Efter den aktiva karriären jobbade han som cyklingstränare.

Uusimaas artikel kan läsas här