Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Toppkandidaterna för teknisk direktör i Esbo klara

Från 2015
Hannu Penttilä
Bildtext Hannu Penttilä har varit biträdande stadsdirektör med ansvar för Stadsplanerings- och fastighetsväsendet i Helsingfors.

De fem toppkandidaterna i kampen om vem som ska bli teknisk direktör i Esbo är klara.

Kandidaterna är Olli Isotalo, Matti Kuronen, Hannu Penttilä, Mikko Salminen och Mauri Suuperko. Hannu Penttilä är en av förhandsfavoriterna. Penttilä har varit biträdande stadsdirektör med ansvar för Stadsplanerings- och fastighetsväsendet i Helsingfors, men ersattes av Anni Sinnemäki i januari.

Enligt tidningen Helsingin Sanomat har toppkandidaterna valts ut i hemlighet av fullmäktigegruppernas ordföranden och stadsstyrelsens och stadsfullmäktiges orföranden. Staden publicerade listan över de fem kandidaterna strax efter att tidningen publicerat listan som de hade fått tag på.

Enligt tidningens källor har gruppen som valt ut kandidaterna också valt ut sin toppkandidat - den nuvarande tekniska direktören Olavi Loukos högra hand juristen Olli Isotalo.

Stadsstyrelsen behandlar valet av teknisk direktör den 2 och 16 mars och stadsfullmäktige väljer sedan den nya direktören den 23 mars.

Läs också:
Hannu Penttilä vill ersätta Olavi Louko i Esbo