Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

"Bensow måste omedelbart fixa ventilationen"

Från 2015
Uppdaterad 12.02.2015 14:05.
Heidi Backman
Bildtext Det handlar om luftventiliation och luftläckage. Bensow måste bland annat installera en luftrenare. Det är åtgärder jag tror att de borde klara av. Om inte har staden kapacitet att ta över daghemsgruppen, säger Heidi Backman vid Grakulla stad.

Bensowstiftelsen måste omedelbart se över ventilationen i barnhemsbyggnaden där daghemsbarnen vistas.

Grankulla stad har nu fått rapporten efter miljö- och hälsomyndigheternas utredning i Bensows barnhem som inhyser daghemsbarn från Lilla och Stora Lyan.

Rapporten visar att det finns fukt i byggnaden.

- Barnhemmet har de de mest omfattande fuktskadorna i källaren. Barnen befinner sig på första våningen. Nu är det viktigt att omedelbart kontrollera att ventilationen på första våningen är i balans och att det kommer frisk luft från utifrån och inte luft från källaren, säger Kaisa Hemminki, chef för miljö- och hälsoskyddet.

Bildningsdirektören Heidi Backman har bekantat sig med rapporten och säger att barnen tills vidare kan vara kvar där de nu är om Bensowstiftelsen omedelbart vidtar vissa åtgärder.

- Det handlar om luftventiliation och luftläckage. Bensow måste bland annat installera en luftrenare. Det är åtgärder jag tror att de borde klara av. Om inte har staden kapacitet att ta över daghemsgruppen, säger Backman

Enligt Backman kan barnen vara kvar i byggnaden åtminstone under våren, tills Bensowstiftelsen förhoppningsvis får renoveringen av daghemsbyggnaderna slutförd.

Läs också:
Grankulla har en plan B ifall Bensow möglar bort
Vice ordförande i Bensow: Krav på avgång förhastade
Bensowordförande: Jag avgår väldigt gärna
PRS. Bensowstyrelsen har inte vårt förtroende
Miljöskyddet vill nu se Bensows mögelrapport
Bensow mörkade mögelrapport
Bensow byggde utan bygglov - staden brottsanmäler