Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Ole Holmberg var Rundradions musikentusiast

Från 2015
Uppdaterad 11.03.2015 11:15.
Ole Holmberg talar om sin kärlek till vinylskivor - Spela upp på Arenan

Ole Holmberg (1951-2015) älskade musik. Han brann för många olika musikstilar. För de allra flesta finlandssvenska barn på 1980-talet var Ole Holmberg en bekant röst. Och han blev Rundradion och musiken trogen till slutet av sitt liv.

I Barnkvarten, Barnens gåva i toner och Ungdomens gåva i toner lyssnade Ole Holmberg på barnens önskemål, spelade önskelåtar och läste upp födelsedagsgratulationer.

Ole Holmberg är gäst i Knytkalaset (utdrag) - Spela upp på Arenan

Barnprogrammet Knytkalaset var ett tv-program 1988 där barn sjöng och uppträdde tillsammans med Stina Engström. Här berättar Ole Holmberg om sitt jobb med Barnens gåva i toner. Han funderar på barns önskningar, barnlåtar och livet i allmänhet. Dessutom får Ole Holmberg välja några favoritartister. Det blir bland annat Rock-Berra (Bertel Lindell) och Mannen, dvs Mauri Antero Numminen. Dessutom ser vi en massa barn i likadana pastellkläder uppträda med visor.

Ole Holmberg samtalar om livet med Bettina

28:55

Ole Holmberg älskade människor och musik och motorcyklar. Två svåra motorcykelolyckor och en hjärntumör förde Ole Holmberg nära döden ett antal gånger. I Samtal om livet berättar han för Bettina bland annat om den polske kirurgen som räddade hans liv, om hur det är att leva med ständig smärta och varför han fortfarande vill köra motorcykel. Ole säger att han nu är inne på sitt tredje liv.

Ole Holmberg om Henrik Otto Donner - Spela upp på Arenan

För Ole Holmberg var ingen musikstil främmande. En plats som stod honom varmt om hjärtat var Rundradions skivarkiv. Där diskuterar han jazzgurun och trumpetisten Henrik Otto Donners bortgång.

Läs mera: