Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NHL-stjärna ber om ursäkt efter osmakligt skämt om bröderna Sedin

Från 2015
Tyler Seguin och hans lagkamrater, februari 2015.
Bildtext Tyler Seguin en av dem som hamnat i blåsväder.
Bild: AFP / Lehtikuva

– Vem vet vad mer de gör tillsammans? Det uttalandet av Dallas Stars lagkapten Jamie Benn om de svenska bröderna Daniel och Henrik Sedin har skapat uppståndelse i NHL-kretsarna. Nu ber han om ursäkt.

Det var i måndags som Dallas Stars-stjärnorna Jamie Benn och Tyler Seguin besökte ett lokalt radioprogram. Studiovärden konstaterade att Daniel och Henrik Sedin förmodligen delar rum, varpå han fick ett udda svar.

Daniel Sedin, januari 2015
Bildtext Daniel Sedin har nu fått ta emot en ursäkt.
Bild: AFP / Lehtikuva

– Ja, det är Sedinarna det, sade först Dallas skyttekung Seguin.

– Vem vet vad mer de gör tillsammans, fortsatte lagkaptenen Benn.

De kontroversiella kommentarerna skapade stor uppmärksamhet i Nordamerika.

– Det säger mer om dem än om oss, kommenterade Henrik Sedin händelsen till TSN enligt NBC. För mig handlar livet om vårt lag och våra lagkamrater. Om någon av dem skulle gå ut och säga något illa om oss hade jag tagit illa upp och mått dåligt.

"Det är lugnt"

Nu har Jamie Benn bett om ursäkt av bröderna Sedin. Dallas skriver i ett pressmeddelande att Benn varit i kontakt med svenskarna.

– Dallas Stars har den yttersta respekten för bröderna Sedins insatser inom både hockeyn och deras lokala samhällen under deras fantastiska karriärer, står det bland annat i uttalandet.

Tyler Seguin har åtminstone inte ännu bett om ursäkt. Benns ursäkt har däremot kommit fram, bekräftar Daniel Sedin för Expressen.

– Ja, han har skickat ett textmeddelande till både Henrik och mig och bett om ursäkt, det stämmer. Så det är lugnt med honom.

Diskussion om artikeln