Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Popfest lockar med inhemska stjärnor

Från 2015
tre män och en kvinna
Bildtext Haloo Helsinki uppträder i Borgå i sommar.
Bild: Haloo Helsinki

Osla Live får en efterfrågad tronarvinge i Borgå Popfest i sommar. Arrangörerna har lärt sig av tidigare misstag: med hjälp av ett enormt tält ska festivalen trotsa vädergudarnas nycker.

Varuboden-Osla fick många frågor om framtiden för Osla Live. Så många att handelslaget beslöt sig för att arrangera en ny festival. Borgå Popfest bjuder på tre dagar av finländsk popmusik med början den 30 juli.

- Borgå Popfest får inte bli en lerfest som år 2012, konstaterar informations- och marknadsföringschef Seija Päivänsalo-Nykänen. Därför reser vi ett 2400 kvadratmeter stort tält där scenen står. Det är öppet på sidorna så publiken kan komma och gå.

Juha Tapio
Bild: AJ Savolainen

Stora stjärnor

Tältet är 80 meter långt och kommer att placeras på en sandplan vid S-market i Näse samt delvis på mataffärens parkeringsplats. Handelslaget hoppas på 3000 besökare per dag i tre dagars tid.

Det ska man uppnå med hjälp av artistgardet, som består av stenhårda finska popartister med en stor lyssnarskara.

På torsdag riktar man sig till unga vuxna med artister som JVG, Jenni Vartiainen och Haloo Helsinki. Fredagens stjärnor är Borgåbon Tuomas Kauhanen samt Tuure Kilpeläinen och Juha Tapio. På lördag kliver Arttu Wiskari, Kaija Koo och Apulanta upp på scen.

Nollbudget räcker

Åldersgränsen är 18 år. Då kan hela festivalområdet vara utskänkningsområde och säkerheten är lättare att övervaka. Popfest ska vara en fest för vuxna.

- Artisterna är dyra och festivalen är arbetsdryg att bygga upp. Kostnaderna är höga, medger branschdirektör Mikko Ala-Huikku. Därför är målsättningen att täcka kostnaderna med de intäkter vi får. En nollbudget, helt enkelt.

Biljetterna är till salu från och med fredagen den 13 februari.

Läs mer på Borgå Popfests webbplats.