Hoppa till huvudinnehåll

Så träffades vi ...

Par 2: "Vi hittade kärleken via den finlandssvenska kontakten"

Från 2015
Uppdaterad 13.02.2015 17:07.
Kvinna ringer och läser tidning
Bild: Yle / Sebastian Dahlström

Här kan du läsa historien om hur signaturen Tolls träffade sin kärlek via den finlandssvenska kontakten.

"Februari 2006. Jag hade varit ensam i nästan fyra år och en längre tid hört vänner och bekanta säga att ”ingen kommer efter dig hemifrån,du måste göra något för att hitta någon att dela livet med.” Så efter lite funderande och några trevande försök på nätdejtingssajter beslöt jag mig för att lägga in en annons i vad som kallades "den Finlandssvenska kontakten" i de finlandssvenska dagstidningarna.

Ganska snart började jag få sms med de intresserades uppgifter som jag sedan kunde kontakta ifall jag själv var intresserad. Fick ganska många svar från Österbotten men de sållade jag direkt bort p.g.a. avståndet och kvar blev 3 stycken som jag skrev till. En efter en föll de bort tills bara HAN var kvar, en härlig en från Ekenäs.

Under veckorna som kom och gick lärde vi känna varandra via sms och telefonsamtal och efter en månad tog vi steget ut och träffades vid en bensinmack (han hämtade en underbar bukett med rosor) varifrån vi åkte med hans bil till en antikmässa, där vi snabbt en runda och sedan satte oss ned i cafét där vi satt och pratade tills stängningsdags.

Då vi skiljdes åt den kvällen visste jag att jag ville träffa honom igen men var samtidigt osäker på vad han tyckte om mig men tänkte att det må nu bära eller brista och skrev åt honom något i stil med att jag jättegärna vill träffas igen och hoppas att han har liknande känslor. Det hade han som tur.

Vi träffades varenda veckoslut den våren och på sommaren flyttade jag hem till honom i Ekenäs. Nu har det gått nästan på dagen 9 år sedan vi träffades, vi är fortfarande lyckliga och har det jättebra tillsammans så man kan tydligen träffa den rätta via en kontaktannons i tidning eller på nätet lika bra som i butik på dans eller var som helst.

Vi har båda våra s.k. gamla liv bakom oss men med i bagaget och säkert mycket tack vare detta så har vi också mognaden och kunskapen att kämpa för vad vi vill ha."

Alla hjärtans dag till ära vill vi på Svenska Yle veta hur du träffade din stora kärlek.

Mer om ämnet på Yle Arenan