Hoppa till huvudinnehåll

Så träffades vi ...

Par 6: "Jag försökte para ihop honom med min kompis"

Från 2015
Uppdaterad 13.02.2015 17:02.
Två katter med svansarna formade som ett hjärta
Bild: Yle / Sebastian Dahlström

Läs historien om hur signaturen Muminmamman höll på att gå miste om sin stora kärlek.

"Jag skulle egentligen "para ihop" honom med min kompis, inte min bästa kompis men ändå en kompis som jag ofta umgicks mycket med. Jag hade bjudit till mycket för att få det att lyckas så att de skulle bli ett par och nu skulle jag ordna en pizzakväll hemma hos mig medan mina föräldrar var på en förlängd veckoslutsresa. Sagt och gjort.

Bjöd in 8 personer däribland han som jag skulle para ihop med min kompis samt hans och mina kompisar. Jag sällskapade med en annan kille just då och han var också med på pizzakvällen. Vi drack några öl och lite annat starkt. Min kompis som skulle bli ihop med honom med stort H var enda som var helt spiknykter.

Han med stort H var dock inte så medgörlig som jag trodde. Min kompis försökte dra ner honom i soffan och kyssa honom men det blev han inte alls tänd på. Då föreslog jag att de skulle fara ut och köra en bit vilket även hon tyckte att det var en bra ide. Då jag tryckte in honom i hennes bil tog han tag i mig och sa att ”jag vill hellre vara med dig!”

Min pojkvän stod en bit bort och såg på. Jag blev så chockad, tryckte honom hårt bort och sa att "sluta, min pojkvän står och ser på och jag ska till honom!" Så smällde jag igen bildörren och for till min kille. Fick senare höra att det inte hade blivit något mellan min kompis och honom, Han med stort H hade slocknat...

MEN en månad senare var jag ut med en annan kompis. Plötsligt stod han där och kom fram till mig och började tala. Från den kvällen blev vi ett par. Det blir 30 år nästa år sen den händelsen. Skulle inte byta bort honom mer. Så kan det gå…"

Alla hjärtans dag till ära vill vi på Svenska Yle veta hur du träffade din stora kärlek.

Mer om ämnet på Yle Arenan