Hoppa till huvudinnehåll

Så träffades vi ...

Par 10: "Vi fick ihop det till sist"

Från 2015
Uppdaterad 13.02.2015 16:57.
Två katter med svansarna formade som ett hjärta
Bild: Yle / Sebastian Dahlström

Här kan du läsa historien om hur signaturen Pia hittade rätt efter många om och men.

"Vi träffades för 20 år sen i en kö till ett diskotek som det hette på den tiden. Jag stod och köade med min kompis då en kille kom och ställde sig i kön bakom oss. Han frågade vad det var för åldersgräns och sen sträckte han fram en flaska med någon misstänksam blandning i och fyrade av ett leende som har etsat sig fast i mitt minne. Jag tackade vänligt nej till den drinken men det var tydligen fel svar för han blev nämligen jättesur och började skälla ut mig (!) där i kön. Fick höra hur stolt jag var mm. Fattar inte hur jag kunde behärska mig men sedan gick kön framåt och min kompis och jag kom in och hade en jättekul kväll.

Senare den kvällen/natten kom killen och satte sig ner och frågade om vi kom ihåg honom och det gjorde jag förstås. Kunde inte låta bli att säga att han skällt ut mig. "Nej, det var min kompis!" påstod han. (Säkert). Hur som helst, vi pratade resten av kvällen och följande dag ringde han mig. Första "dejten" blev också misslyckad för vi hade bestämt träff, jag stod på balkongen och väntade men han körde förbi och stannade inte. Vi var båda nämligen så säkra på att den andra inte kommer så ingen vågade riskera att stå och förgäves vänta på gatan. Jag hade inte hans nummer men fick på underliga vägar det sedan framsökt och sen bestämde vi en ny träff. På den vägen är det.

Jag var 21, han var 19. Vi flyttade ihop efter 4 månader, förlovade oss efter 6 månader men väntade 8 år med att gifta oss. Trots alla varningsord så är vi faktiskt tillsammans än, även om jag inte rekommenderar någon att flytta ihop efter 4 månaders bekantskap. Det har inte varit så lätt alla gånger men folk skiljer sig allt för snabbt nuförtiden. Han är mitt livs stora kärlek och jag tror definitivt på att den Rätte finns, själv lever jag med min."

Alla hjärtans dag till ära vill vi på Svenska Yle veta hur du träffade din stora kärlek.

Mer om ämnet på Yle Arenan