Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Vierge Moderne med Eli och Imam

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 15:09.
Musikrepubliken med Catzo.
Bild: Yle/Nanna Lindh

Silvana Imam och Beatrice Eli är Sveriges hetaste powerpar. De plockar på sig utnämningar och priser, springer från intervju till intervju och är på allas läppar. Utöver det gör båda förstås alldeles fenomenal musik. I Musikrepubliken med Catzo den 12 februari tog jag mig lite djupare i de Imamska och Eliska sfärerna och hörde vad kvinnorna tycker om musikscenen just nu, att de önskar ha haft sig själva som förebilder när de var unga och om den nya musiken.

I juni kommer Silvana och Beatrice att uppträda med en gemensam show i Göteborg. Showen har inspirerats av Edith Södergran och bär också namnet av en av hennes dikter, Vierge Moderne. Därför får du också, för första gången någonsin, höra mig recitera Södergran i radion. Du vill inte missa det!

Naturligtvis spelade jag också massor av fin pop och rap, både av Imam och Eli, men också artister som All Saints, Fugees och Feven. På Spotify hittar du hela kvällens låtlista. Längst ner i artikeln hittar du hela programmet, det finns tillgängligt i en månads tid.

Läs också:
2015 får inte bli kvinnornas år
"Jag har sagt det förut, men jag säger det igen"

Musikrepubliken med Catzo

Programmet är inte längre tillgängligt