Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Ola Salo, Rihanna och Kim Larsen nya på Radio Vegas spellista

Från 2015
Uppdaterad 13.02.2015 15:38.
Ola Salo
Bildtext Ola Salo
Bild: Linus Hallsénius

Här presenterar Radio Vega litet närmare de nya låtar som kanalen nu börjar spela. Precis som det skall vara är det stor bredd på musiken. Det gäller såväl musikstilar som geografisk härkomst. Här är bl.a. Irland, Barbados, Danmark, Sverige och Österbotten representerade. Mycket nöje!

Ola Salo / Go On Go On

Ola Salo är naturligtvis mest känd som sångaren och frontmannen i numera avsomnade The Ark. Men han har även uppträtt som musikalartist i bl.a. Kristina från Duvemåla, Spelman på taket och Jesus Christ Superstar. Ola Salos solosingel Go On Go On påminner så pass mycket om gamla goda The Ark att även de fansen torde gilla detta.

Ellie Goulding / Love Me Like You Do

Som bäst arbetar den oerhört populära engelska artisten Ellie Goulding med sin emotsedda tredje platta. Men den här singeln är plockad från soundtracket till den omtalade amerikanska erotisk-romantiska dramafilmen Fifty Shades of Grey som precis haft premiär.

Markus Lytts / Angel From The Past

Kommer detta verkligen från Österbotten? Ja, det gör det verkligen. Men skådespelaren och sångaren Markus Lytts från Vasa får tankarna att gå till musik från såväl Sverige som Storbritannien.

Hozier / Take Me To Church

Irland är ju känt för sitt rika musikliv som gett världen massvis med fin musik. Hozier (Andrew Hozier-Byrne) fortsätter den traditionen med denna ödesmättade soulaktiga melodi. Texten handlar om Hoziers tankar om den katolska kyrkans syn på homosexualitet som Hozier anser vara alltför inskränkt. Take Me To Church har blivit en stor hit världen över och var även nominerad för en Grammy i kategorin Årets Låt.

Rihanna, Kanye West, Paul McCartney / FourFiveSeconds

Vad får man om man kombinerar Barbados, USA och England? Jo, en smått osannolik trio världsartister och en given jättehit för Rihanna, Kanye West och Paul McCartney. Dessutom har hela nio personer varit med om att skriva låten (bl.a. West och McCartney), så då kan det ju inte bli dåligt. Och det är det verkligen inte. Långt ifrån.

David Myhr / Vänta inte på mig

Tidigare hittade man David Myhr i det svenska popbandet The Merrymakers. Men efter att de splittrats år 2010 har David Myhr satsat på en solokarriär. Vänta inte på mig är en låt från soundtracket till den svenska romantiska komedin Micke & Veronica med bl.a. Izabella Scorupco och David Hellenius.

Kim Larsen & Kjukken / Ind i mørkret

Den 69-årige Kim Larsen är tvivelsutan Danmarks rockkung nummer ett. Han slog igenom med Danmarks mest legendariska rockband Gasolin' år 1971. De var även mycket populära i Norge och Sverige. Efter att Gasolin' slutat år 1978 har Kim Larsen ägnat sig åt en solokarriär som varit mycket framgångsrik. Ind i mørkret är hans senaste singel. Låten är skriven av Kim Larsen och finns med i den kommande danska filmen Mennesker Bliver Spist av Erik Clausens.

Radio Vegas spellista på Spotify: