Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Överlägsen etta på Vegatoppen

Från 2015
Uppdaterad 13.02.2015 11:44.
Jannike Sandström och  Linda Thompson.
Bildtext Jannike tillsammans med Linda Thompson som skrev texten till Hollowed ground.
Bild: Mark de Rosso

Engagemanget på Vegatoppen fortsätter att växa både bland lyssnarna och gruppernas och artisternas egna stödtrupper. Men överlägsen etta är fortfarande Jannike med Hallowed ground.

Också i övrigt är hela listan helt intakt vilket betyder att ingen av utmanarna lyckades komma in denhär veckan. Som jag konstaterade senaste vecka så startade både UMK (Uuden Musiikin Kilpailu) samt Melodifestivalen och de som pendlade mellan kanalerna eftersom programmen sändes samtidigt så kunde bara konstatera att då det gäller uttagningen till stora tävlingen d.v.s Eurovision Song Contest, så är skillnaderna mellan länderna ganska stora. Det gäller både stil och förverkligande.

Och med det inte sagt att någondera skulle vara sämre än den andra. Glädjande var att Satin Circus gick till finalen och det skall bli intressant att se hur det går för Pertti Kurikan Nimipäivät som också gick till final från första uttagningen. Gruppens medverkan i tävlingen har redan rönt stort intresse i internationella medier. Kan det vara ett nytt Lordi-fenomen på kommande? Finland skulle igen komma med en överraskning som blir en röstmagnet?

I Melodifestivalen så sopade Erik Saadé och Jessica Andersson bokstavligen golvet med de övriga och Saadés låt är så otroligt stark att den hör nog till topp-tre i år i Sverige.

Utmanare på Vegatoppen den här veckan är Helen Sjöholm, Kelly Clarkson, Terese Fredenwall och Maroon 5.

Mer om ämnet på Yle Arenan