Hoppa till huvudinnehåll

Så träffades vi ...

Par 19: "Allt det jag inte skulle göra - det gjorde jag när det kändes rätt"

Från 2015
Uppdaterad 14.02.2015 15:30.
Två skumppaglas skålar
Bild: Yle / Sebastian Dahlström

Nedan kan du läsa historien om hur en lycklig singel gav efter för kärleken.

"Allt det jag inte skulle göra - det gjorde jag när det kändes rätt.

Det var i början av 80-talet och jag hade levt tio år av singelliv med mycket krogliv,lösa kontakter och mer eller mindre förkastat tanken på kärleken. Jag hade hittat lyckan i att leva ensam och stortrivdes med livet. Jag skulle inte lämna min hemort, aldrig gifta mig, aldrig sällskapa med någon s.k. tjänstemannatyp eller skaffa barn.

Nå. Till Åbo for Hepenepetepp och till Åbo for jag på konferens. På kvällen skulle jag träffa en tillfällig manlig bekantskap och såg fram emot mötet. Han dök aldrig upp. Smått förbannad stegade jag iväg till den krog i stan där alla bekanta brukade hänga och hittade genast ett bord fyllt med vänner och bekanta.

Då jag satt mig ner tar en av mina vänner mig om ryggen, presenterar mig för mannen mitt emot och säger: "Du, det här är min vän och han är mannen för dig. Tro mig!" Jag skrattade hjärtligt - men - kvällen slutade med att vi gick hem hand i hand och jag tänkte: "det här är den största, snällaste, tryggaste, varmaste hand jag någonsin hållit i, jag vill aldrig släppa den".

Efter två månader förlovade vi oss, efter nio månader gifte vi oss och följande sommar födde jag den första av två underbara söner. Vårt äktenskap har varit, som de flesta, fyllt av både glädje och sorg, mycket skratt, lite gråt och många gräl. Men här är vi ännu och jag älskar min man mer än någonsin. Varje dag säger jag till honom att jag älskar honom och jag ser fram emot våra dagar som pensionerade då vi får tramsa omkring i vårt hus och vår trädgård tillsammans.

Aj jo, det var ju det: jag flyttade från hemstaden, min man är tjänsteman, vi gifte oss och jag fick två söner. Och fortfarande ryser jag av lycka och värme då min man tar mig i handen. Love Rules."

Mer om ämnet på Yle Arenan