Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Corey Taylor – kock, pappa och en stinkande musiker

Från 2015
Uppdaterad 17.02.2015 08:25.
Slipknot 2014
Bildtext Slipknot återvände åe 2014 med nya masker samt ny uppsättning.

Corey Taylor är inte bara bra på att vara frontfigur för Slipknot och Stone Sour. Han är också mästare på att byta blöjor och laga lasagne. Enligt sig själv.

Corey Taylor är 41 år gammal. Han frontar två framgånsrika band, Slipknot och Stone Sour, vars skivor har sammanlagt sålt ungefär 25 miljoner exemplar överallt i världen samt gett honom elva Grammy-nomineringar. Förutom det så har han tre barn, han har skrivit två böcker och medverkat i ett tiotal filmer. Det han ändå är mest känd för är att klä sig i en stinkande mask och ryta framför tusentals människor om livets hemska sidor.

Slipknot är ett beundransvärt band. De har sålt över 20 miljoner plattor, men aldrig sålt sin själ. Många hatar Slipknot för att de är så mainstream, med andra ord populära. Trots deras brutala yttre (och inre) har Slipknot toppat USA:s officiella albumlista två gånger. Dessutom har de en gång landat som tvåa och en gång som trea. Corey Taylor hinner med en hel del utanför sina band också.

- Jag är aktiv inom en massa saker för att jag helt enkelt vill det. Jag blev erbjuden att göra en serietidning. Jag hade ingen aning om hur eller vad man skulle göra så jag tog reda på det, och det blev bra.

Då Coreys ex-fru lämnade honom ville han lära sig laga mat.

- Jag hade knappt kockat en enda gång i mitt liv före det, men strax var jag en mästare i köket. Problemet är att jag är dålig på att kocka åt mindre sällskap, så mina lasagnen är stora som bord, berättar Corey.

-Jag är också en bra pappa, tror jag åtminstone. Jag är i alla fall jättebra på att byta blöjor. Jag kan byta en blöja på femton sekunder, skrattar Taylor.

Stankgräns: tre spelningar

Alltid då Slipknot släpper ett nytt album har varje bandmedlem en ny mask. De här maskerna byts aldrig ut, eftersom bandmedlemmarna är fruktansvärt vidskepliga. Maskerna är kända för deras otäcka yttre, vilket inte är något jämfört med hur de stinker.

- Jag har aldrig någonsin någonstans stött på en lika äcklig lukt som vår scenutstyrsel, säger Corey Taylor. Det brukar ta tre spelningar tills masken är förstörd för gott. Efter första spelningen så känns det fräscht och bra, efter den andra kan man känna lite svettlukt och därifrån framåt är det kört. Jag tycker lite synd om vår personal som har hand om våra masker och scenkläder.

Slipknots senaste album V: The Gray Chapter är deras första album efter en sex år lång paus. Under pausen dog bandets basist Paul Gray. Dessutom fick trummisen Joey Jordison sparken. Slipknot uppträdde framför knappa 8000 personer i Helsingfors dagen efter alla hjärtans dag.

Hela intervjun med Corey kan du lyssna på här.

Supernova: Corey Taylor från Slipknot

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan