Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokinen talar ut: Jag kände mig väldigt obekväm

Från 2015
Olli Jokinen, VM 2014.
Bildtext Olli Jokinen missnöjd med tiden i Nashville.
Bild: Str / Lehtikuva

Olli Jokinen anser att han inte användes på rätt sätt i Nashville Predators och att han kände sig väldigt obekväm i en obekant roll.

Jokinen såldes igår från topplaget Nashville till bottengänget Toronto Maple Leafs. Idag träffade han för första gången pressen i sitt nya lag, det nionde i ordningen i NHL.

Den 36-årige forwarden medgav rakt ut att saker och ting inte gick som de skulle i Nashville, och att han är besviken över hur han matchades ute på isen.

Olli Jokinen, februari 2015.
Bildtext Olli Jokinen hade ingen vidare trevlig tid i Nashville Predators.
Bild: AFP / Lehtikuva

– Jag beslöt mig i somras för att åka till Nashville, trots att jag hade också andra alternativ. Jag skrev kontrakt som en center. Jag vet inte vad som hände mellan det och träningslägret, men de började spela mig som ytter.

"Jag användes inte rätt"

– Jag kände mig väldigt obekväm, för jag har inte spelat på kanten tidigare. Jag tycker inte jag användes rätt. Jag sade inget åt tränarna, utan försökte bara göra mitt jobb så bra som möjligt, men det räckte inte till slut.

Jokinen, som tjänar 2,5 miljoner dollar för denna säsong, noterades sammanlagt för poängen 3+3 på 48 matcher i Nashville.

– Jag kände att en flytt kan vara nära under de sista 5–6 dagarna, de var ganska öppna med sina planer. Ingen vill vara den där extra forwarden, men det är en del av businessen, säger Jokinen.

Se hela intervjun med Jokinen på NHL:s webbplats.