Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokinen glänste i Jokinens debut

Från 2015
Uppdaterad 18.02.2015 10:09.
Jussi Jokinen mot Kari Lehtonen, Florida-Dallas, februari 2015
Bildtext Jussi Jokinen, här i en tidigare match mot Dallas och Kari Lehtonen, var nattens stjärna i Toronto.
Bild: AFP / Lehtikuva

Olli Jokinen var namnet på allas läppar inför matchen mellan Florida Panthers och Toronto Maple Leafs, men kvällens stjärna blev istället Jussi Jokinen.

Olli Jokinen debuterade i Torontos tröja efter flytten från Nashville Predators och spelade i samma kedja som Leo Komarov. Han fick igen lira center – vilket han till sin stora förtret inte fick i Nashville – och hade ett skott på mål.

– En sak som jag märkt under de två senaste dagarna är att här finns en massa negativ energi. Vi måste som ett lag hitta på något sätt att hämta positiv energi. Man måste ha stolthet, säger Jokinen på NHL:s webbplats.

Olli Jokinen, februari 2015.
Bildtext Olli Jokinen gjorde sin första match efter flytten från Nashville.
Bild: AFP / Lehtikuva

– Jag måste visa att jag fortfarande klarar av det här. Jag är i bra skick och tror att jag fortfarande kan spela på den här nivån, konstaterade den 36-årige veteranen inför drabbningen.

Femte fullträffen för Jussi

Men Olli överglänstes av motståndarlagets Jokinen. Jussi Jokinen stal nämligen showen och valdes till matchens lirare efter att ha stått för poängen 1+1 i Floridas 3–2-bortaseger.

Jokinen kvitterade till 1-1 på powerplay i den första perioden – se målet här! – och passade sedan fram till det slutliga segermålet i mittakten. Jokinen har nu samlat poängen 5+25=30 i 55 matcher denna säsong.

Komarov och Floridas Aleksander Barkov blev utan poäng. Sean Bergenheim var för tredje gången på raken utanför gästernas laguppställning.

Läs också: Rinne dominerar – ”Han är overklig”

Resultat, NHL:

Carolina - NY Islanders 1-4
Philadelphia - Columbus 2-5
Pittsburgh - Washington 1-3
New Jersey - Buffalo 2-1 efter straffar
Toronto - Florida 2-3
FLO: Jussi Jokinen 1+1
Nashville - San Jose 5-1
NSH: Pekka Rinne 42/43 räddningar
St. Louis - Dallas 1-4
DAL: Jyrki Jokipakka 0+1
DAL: Kari Lehtonen 27/28 räddningar