Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klart: Sverige tappar sprintkanon

Från 2015
Uppdaterad 18.02.2015 12:42.
Emil Jönsson, säsongen 2014-2015.
Bild: Lehtikuva

Nu står det klart att Emil Jönsson inte hinner återhämta sig från sin skada i tid för att kunna tävla i hemma-VM i Falun.

Jönsson skadade sig i VM-genrepet i Östersund förra helgen och åkte på en muskelbristning i höger ljumske som nu sätter stopp för en medverkan i Falun.

– Det känns tungt att sitta här men det blir inget VM för min del. Nu vill jag vara världens bästa ledare så jag kommer att vara här i krokarna när vi fått hit det här evenemanget, sade Jönsson med gråten i halsen vid en presskonferens idag enligt SVT.

I det svenska lägret hoppades man in i det sista att Jönsson skulle hinna tillfriska, men så blev inte fallet. Nu tar ersättaren Carl Quicklund den sista platsen i torsdagens sprint.

– Jag kommer aldrig att kunna göra mig själv rättvisa, och det har också varit viktigt att ge Carl tid att förbereda sig, men det har varit pendlande dagar rent känslomässigt, säger Jönsson.

– Det har blivit otroligt mycket bättre, jag kan halvjogga uppför en trappa men jag kände när jag åkte skidor att det var långt ifrån. Att åka med ett och halvt ben, det kommer inte räcka.

Sprintexperten Jönsson, 28, vann OS-brons i Sotji förra vintern och VM-brons i Holmenkollen 2011. Han kommer inte heller att kunna delta i söndagens lagsprint i Falun.