Hoppa till huvudinnehåll

X3M

En livslång dröm och andra bekännelser

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 13:15.
Elastinen ELA Show promobild
Bildtext Elastinen uppträder på Helsingforsarenan den 9 oktober.

Elastinen har nyligen avslöjat att han ska hålla en jättespelning på Helsingforsarenan den 9 oktober i år, men det är inte det enda han avslöjar under en pratstund med Frillan och Prillan från Stiftelsen.

Elastinen, som egentligen heter Kimmo Laiho, är aktuell just nu med den nyligen bekräftade jättespelningen, ELA Show, som tar plats på Helsingforsarenan den 9 oktober. Spelningen blir ett tvärsnitt genom Elastinens hela karriär. Det är frågan om hans största uppträdande hittills som soloartist och en livslång dröm som går i uppfyllelse.

Publiken avgör

Det är flera artister som organiserat egna jättespelningar just på Helsingforsarenan. Bland dem Jari Sillanpää, Cheek och Kaija Koo. Är det här en ny trend som landat i Finland?

- Genom tiderna har stora artister runtom i världen uppträtt på stora arenor. Nu lyfter det också i Finland eftersom publiken har möjliggjort det för oss – möjliggjort det för Cheek, för Kaija Koo… Jag kan ju boka vilken storleks hall som helst, men om ingen dyker upp är det onödigt. Jag gör det här för publiken, och jag hoppas att folk vill se mig, reflekterar Elastinen.

Fortfarande nervös

Elastinen är som bäst på väg till Yle för att uppträda i programmet Puoli seitsemän då Frillan och Prillan ringer upp honom. Elastinen låter ivrig och glad, men det visar sig att han är fortfarande nervös inför tv-inspelningar.

- Nog känner jag mig alltid nervös då någon slänger en kamera framför näsan på mig.

Vi tvekar inte på att Elastinen lyckas hålla nerverna i schack inför sin karriärs största spelning i oktober.

Egen pratshow i framtiden?

Folk fick nys om att något spännande var på gång med Elastinen då han gjorde en kryptisk uppdatering på sitt Instagram-konto. Gissningar om vad det handlade om började flöda in.

- Idag fick jag en gissning som gick ut på en pratshow som skulle heta ”Laihonuotio”. Den idén är säkert också värd att förverkliga, skrattar Elastinen.

En pratshow med Elastinen – det skulle vi gärna titta på! Vi får se om också den här drömmen går i uppfyllelse.

Flera överraskningar

- Jag har ännu ganska stora överraskningar reserverade för det här året förutom ELA Showen. Det ska nog bli ett trevligt år… avslutar Elastinen hemlighetsfullt och lämnar oss som frågetecken.

Elastinens nya skiva släpps i april. Skivans första singel som redan släppts heter Eteen ja ylös och har mottagits mycket väl.

Här kan du kolla in musikvideon för Eteen ja ylös.

Mer om ämnet på Yle Arenan