Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Teaterboulage bjuder på revy igen efter fem års paus

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Pargasrevy 2015.
Bild: Yle/Hannes Nyberg

Det är fem och ett halvt år sen senast, men nu sätter Teaterboulage i Pargas upp en revy igen. På fredag har revyn "Det sjunde rondellseglet - en hålistisk pro Pargas revy" premiär.

Då det nu sätts upp en revy i Pargas är det föga förvånande just Pargas det kommer att handla om. Regissören Riddo Ridberg berättar att tillställningen nog är extra bra för Pargas- och skärgårdsbor.

- Man kan säga att den är väldigt Pargascentrerad och det kommer naturligtvis Pargasborna att gilla. Man kan verkligen kalla det en lokal revy.

Det kommer att skämtas en hel del om det lokala och som vanligt då det nalkas revy finns det många underfundiga skämt som syftar på lokala händelser. Men Ridberg poängterar att det ju är upp till var och en att tolka revyn på sitt eget sätt.

- Det är ju ingen hemlighet att det finns ett projekt som heter Pro Malmen, så ordet "Pro" kanske kommer därifrån. Men det finns ju mycket utrymme för publiken att tolka allt som de vill, säger Ridberg.

Brett spektrum av skådespelare

En sak som många på revyns generalrepetition påpekar är hur roligt det är med skådespelare och musiker i alla åldrar. Det är 33 skådespelare på scenen och de är allt från 16 till över 70 år gamla. En av de mer rutinerade heter Inger Helenius och hon beskriver revyn såhär.

- Årets revy är mångsidig och spännande. Den tar fasta på små egenheter som händer här i samhället. Den är nog ganska snäll, men ändå rolig. Jag skulle tro att den ger mycket överraskningar åt åskådarna.

Föreställningen kommer att visas femton gånger med den sista visningen den 13 mars. Enligt Ridberg är det en klassisk nummerrevy.

- Man kan säga att det är en riktigt typisk revy som består av 25 sketcher och 14 sånger. Men sketcherna och sångerna har mer kopplingar till varandra än vi har haft tidigare.

Läs mera om revyn här!