Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Real Madrid överlägsna

Från 2015
Cristiano Ronaldo nickar in det avgörande målet i mötet mot Schalke i åttondelsfinalerna av Champions League.
Bildtext Cristiano Ronaldo nickar in det avgörande målet i mötet mot Schalke i åttondelsfinalerna av Champions League.
Bild: EPA/BERND THISSEN

Åttondelsfinalerna i Champions League fortsatte under onsdagen då Real Madrid besegrade Schalke på bortaplan. Basel stod i sin tur för en fin insats då man fick oavgjort mot Porto.

I den 26:e minuten orkade inte de kungsblå längre hålla emot för anstormningen. De kungliga från Spanien gick upp i en 0-1 ledning via ingen mindre än Cristiano Ronaldo.

Trots upprepade försök till en kvittering fick inte Schalke inte in bollen. I stället blev det gästerna som satte ett mål till då Marcelo sänkte in tvåan i den 79:e minuten.

Det var inte många som trodde på Schweiziska Basel då turneringen körde i gång i höstas. Men efter att klubben besegrade bland annat Liverpool hemma och drog oavgjort på Anfield i den sista omgången av gruppspelet har många fått tänka om.

Basel var också mycket nära en skräll under onsdagen då man ända tills den 79:e spelminuten ledde över på pappret starka Porto från Portugal. Öppningsmålet gjordes av Derlis Gonzales i den 11:e minuten.

Porto kvitterade matchen när runt tio minuter återstod. Ur ett till synes ofarligt läge träffade bollen Baselförsvararen Walter Samuels hand och domaren blåste straff. Handsen var lika solklar som Danilos straffskott var säkert. Matchen slutade 1-1.

Returmötena spelas den tionde mars.

Åttondelsfinaler, Champions League

Schalke - Real Madrid 0-2
FC Basel - FC Porto 1-1