Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hockeyspelare slog domare

Från 2015
Uppdaterad 19.02.2015 12:48.
Puck
Bildtext Våld mot domare är ovanligt i Finland.
Bild: Yle

I den amerikanska ishockeyligan SPHL inträffade det under veckoslutet någonting helt ofattbart. Spelaren Tyler Sheldrake tappade fattningen och överföll först en motståndare och sedan en linjedomare.

Det var i matchen mellan Fayetteville Fire Antz och Peoria Rivermen som det hettade till ordentligt i Southern Professional Hockey League (SPHL) i USA. På ligans hemsida har ett utlåtande om det inträffade publicerats.

Fire Antz försvarare Tyler Sheldrake har huvudrollen i dramat som började i slutet av matchen då ställningen var 2-2. Sheldrake tilldömdes i tredje perioden en utvisning för crosschecking mot ansiktet och en för våldsamhet. Därtill fick spelaren matchstraff för att ha försökt skada en försvarslös spelare. Utlåtandet fortsätter enligt följande.

”Sheldrake slog ner sin motståndare genom att crosschecka denne i ansiktet. Efter att spelaren blivit liggande på isen försökte Sheldrake lyfta upp motståndaren för att försöka inleda ett slagsmål med denne.”

Efter detta ingrep linjedomaren och försökte lugna Sheldrake. Han tog då ut sin aggression på linjedomaren.

”Sheldrake slog domaren flertalet gånger och orsakade skador. Efter detta fällde han domaren till isen för att kunna få tag på sin motståndare och fortsätta slagsmålet.”

Sheldrake fick sammanlagt 28 utvisningsminuter för incidenten och Rivermen satte tre puckar under sju minuter i powerplay. Matchen slutade 5-2 till Rivermen.

SPHL meddelade under onsdagen att Sheldrake kommer att vara avstängd resten av säsongen. Det är inte första gången Tyler Sheldrake har varit inblandad i hockeyslagsmål. Videon nedan är från december i fjol.