Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Korhola i ordkrig med Soininvaara

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Eija-Riitta Korhola.
Bild: Wikipedia

I höstas rörde före detta EU-parlamentarikern Eija-Riitta Korhola om i de sociala medierna genom att i en intervju för Helsingin Sanomat säga att hon av ekonomiska skäl inte kommer att ställa upp i vårens riksdagsval.

- Jag har inte råd att ställa upp i valet, sade Korhola då till HS. Det blev ett minus på 65.000 euro från EU-valet. Man vinner inga val utan pengar.

Korhola trillade i våras ut ur EU-parlamentet. Men efter att ha varit parlamentariker i 15 år är hon i 15 månader berättigad till en ersättning på drygt 8000 euro i månaden.

Den summan var en nagel i öga på många twittrare i höstas. Och när Korhola trots allt nyligen offentliggjorde sin riksdagskandidatur lät de syrliga kommentarerna på Twitter inte vänta på sig.

Både gröna Osmo Soininvaara och Vänsterförbundets Dan Koivulaakso konstaterar att Korhola tydligen i alla fall fick sin valfinansiering fixad.

Gliringarna kring det rätt generösa vederlaget från EU-parlamentet fick Korhola att tappa fattningen. Hon beskyllde Soininvaara för att fara fram med osanning. Att hon aldrig klagat på sina dåliga inkomster utan på de höga kampanjkostnaderna.

Också Dan Kovulaakso fick sig en släng på Twitter av Korhola. ”Skolmobbning” är termen som Korhola använder. Hon betonar att hon ger sig in i riksdagsvalet med en nollbudget.

Eija-Riitta Korhola krävde på Twitter också en ursäkt av Osmo Soininvaara. Men någon ursäkt har hon inte fått.

Läs också:
Korhola i twitterstormens öga

Twitterbloggen