Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Räikkönen hittills snabbast i Barcelona

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Kimi Räikkönen, april 2014
Bildtext Kimi Räikkönen är i nuläget snabbast i sin Ferrari i Barcelona.
Bild: EPA / All Over Press

För ungefär en vecka sedan var den finländska formel 1-föraren Kimi Räikkönen snabbast i försäsongsträningarna i Jerez. Nu visar föraren att hans Ferrari går ännu hårdare.

Efter framgången i spanska Jerez var Räikkönen lugn och sansad. Föraren ingav inga större löften för den kommande säsongen men var märkbart nöjd med sin prestation. Ferrarichefen Sergio Marchionne var inne på samma bana efter testerna i Jerez då han uttalade sig för BBC.

- Det är fint att se att vi kan göra goda resultat med den nya bilen men det är en sak att göra ett snabbt varv och en helt annan sak att vinna ett lopp. Jag har stort förtroende för förarna och jag är stolt över deras arbete. Vi får se hur det går när VM-serien börjar i Australien, jag räknar inte med något mirakel men det är viktigt att se att vi gör framsteg, säger han till BBC.

Marchionne efterlyste fler snabba tider av sina förare vilket han nu fått i Barcelona under torsdags förmiddagen. Räikkönen har kört runt 25 varv på banan och innehar den snabbaste varvtiden på 1.28,064. Den näst snabbaste tiden innehas av McLarens Jenson Button som ligger 0,118 sekunder efter Räikkönen.

Räikkönen kör fler tester under dagen och fortsätter även i morgon. Hans stallkamrat Sebastien Vettel kör under lördag och söndag så finländarens tider kan ännu slås under helgen.