Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Eleganta agenter och finska gruvarbetare på vita duken

Uppdaterad 20.02.2015 17:57.
Kingsman
Bildtext Stilrent. Kostymer och pistoler i överflöd kännetecknar Kingsman: The secret sevice.

Nu är det dags att ta en titt på veckans filmpremiärer. Bland filmerna hittar vi både en oscars-nominering och en spännande inhemsk dokumentär.

Släng popkornspåsen i mikron och kolla in vad som nu går upp på den vita duken.

Kingsman: The secret service

Årets mest välklädda herrar är definitivt Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson och Michael Caine. Kingsman: The secret service är en annorlunda agenthistoria som handlar om en ung ligist som blir rekryterad till en hemlig underrättelsetjänst för att tränas till en superagent av vår tid. Humor, action, attityd och framför allt väldigt stilrent.

The Imitation game

Året är 1952. Brittiska myndigheter får en anmälan om ett husinbrott och besöker matematikern och krigsveteranen Alan Turning (Benedict Cumberbatch) för att undersöka fallet. Det hela slutar med att Alan själv blir anhållen för ”grov oanständighet” på grund av sin homosexualitet. Det myndigheterna dock inte vet är att Turning är en banbrytare inom modern informationshantering som tillsammans med vetenskapsmän, lingvister, schackmästare och spaningsofficerare lyckades dechiffrera den tyska kodgeneratorn Enigma och rädda tusentals liv.

The DUFF

Designated Ugly Fat Friend, DUFF. Highschool-filmen DUFF handlar om abiturienten Bianca som till sin stora förskräckelse inser att hon är sina vackra väninnors eviga förkläde. Den som finns till för att killarna lättare ska kunna närma sig de mer poplära tjejerna. Fast besluten om att ändra på sin situation tar hon hjälp av barndomsvännen Wesley för att förbättra sin status.

Gillade du Clueless från år 1995 kommer du säkert att uppskatta DUFF.

Talvivaaran miehet

I Talvivaaran miehet berättar de tungt belastade gruvarbetarna på företaget Talvivaara om hur det känns att jobba på konkursens brant med återkommande miljöförstöringsskandaler och anhöriga som blir antastade och mobbade på grund av vem arbetsgivaren är.

Se trailer