Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Bråk och sprit höll polisen sysselsatta

Från 2015
Uppdaterad 23.02.2015 15:01.
Mopedist i regnväder.
Bildtext En mopedist i Jakobstad hade bråttom att åka undan polisen i helgen. Det visade sig att hen var alkoholpåverkad.
Bild: Yle / Moa Mattfolk

Gräl och misshandel i Karleby samt inbrott och och rattfylleri i Jakobstad. Polisen hölls sysselsatta natten till söndagen.

Efter midnatt natten till söndagen grep polisen en misstänkt rattfyllerist på moped i Jakobstad. Polispatrullen uppmärksammade mopedisten när hen hade passagerare utan hjälm.

Mopedisten körde från polisen när hen märkte att polisen uppmärksammat dem. Efter en stund körde mopedisten omkull och de båda personerna sprang in i skogen. Polisen fick fatt dem senare och mopedisten blåste 0,49 promille i polisens alkometer.

Tidigt på söndagsmorgonen fick en affärsfastighet på Tengströmsgatan i Jakobstad påhälsning av inbrottstjuvar. Gärningsmännen stal öl. Kort efter påträffade polisen en man och kvinna som misstänks för inbrottet.

Virrig snöskoterförare i Karleby

En snöskoterförare var fullt upptagen med att köra upp skidspår i Karleby på lördag eftermiddag när hen förlorade kontrollen och körde in i ett träd. Föraren skadades och fördes till sjukhus.

I Björkhagen i Karleby knuffade en kvinna en annan kvinna strax efter midnatt natten till söndagen. Kvinnan slog huvudet i en metaltrappa som följd av knuffen. Ambulanspersonal granskade kvinnans skador men konstaterade att hon inte behövde sjukvård. Fallet undersöks som misshandel.

En man misshandlade en kvinna i en privatbostad i Karleby tidigt på lördag morgon. Misshandeln var en följd av ett gräl mellan mannen och kvinnan.