Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Sodom om fans, jakt och fotboll

Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Sodom.
Bildtext Kjell Simosas från Supernova träffade Sodom.

En isande kall vinterkväll i Norrköping förvandlas snabbt till ett brännhett inferno. Legendariska Sodom samlar till sig fans från Sverige, Finland och till och med Afghanistan.

Sodom kliver upp på scenen en lördag kväll i Norrköping. Den en timme långa spelningen innehåller enbart klassiker. Klassiker för ett Sodom-fan, alltså. Agent Orange följs av Remember The Fallen och efter det The Saw Is The Law. Till och med deras cover på gamla goda Surfin' Birds spelas denna sena decemberkväll. Black Christmas Festival spelningen avslutas med urklassikern Ausgebombt.

På tal om att bli bombad berättar sångaren och grundarmedlemmen Tom Angelripper efter spelningen om en intressant händelse som inträffat några timmar innan.

- Vi hade en meet & greet där vi träffade fansen tidigare idag. Det dök upp en kille som rest från Afghanistan för att se oss här i Sverige. Han berättade att det är så gott som olagligt att spela samt lyssna på hårdrock i hans hemland. Han hade gärna sett oss på sitt hemmaplan, men då hade både han och bandet blivit avrättade, så bättre så här, säger Tom.

Jakt, fotboll och thrash

Sodom har piskat på med sin thrash metal i över 30 år. Förutom musiken delar de tre bandmedlemmarna andra intressen, till exempel fotboll. Gitarristen Bernemann och trummisen Makka är hängivna Dortmund-supporters, medan bandets grundarmedlem, sångare och basist, Tom Angelripper, hejar på Schalke.

- Denna säsong har vi inte haft så mycket att säga till om, säger Makka. Vårt lag har varit skitdåligt medan Toms lag klarat sig rätt bra. Strax före vi kom hit till festivallokalen tittade vi på Dortmunds match i hotellobbyn. Vi förlorade igen.

När Tom inte hejar på Schalke finns det en stor chans att man springer på honom i skogen, eftersom han också jagar. Han delar gärna med sig av sina jaktbyten med sina bandkompisar.

- Jag jagar främst rådjur och grillar köttet själv åt min familj, berättar Tom.

Än så länge har han inte kockat för resten av bandet, men åt trummisen Makka skänkte han nyss en stor bit kött. Makka fick ändå tillreda den själv.

Sodom kommer att jobba på ett nytt album i år som lär se dagsljuset om ett år.

Programmet är inte längre tillgängligt
Supernova: Sodom intervju, Black Christmas 2014
Supernova: Sodom intervju, Black Christmas 2014 - Spela upp på Arenan