Rödbetsmimosa
Bild: Shine Finland
En annorlunda mimosa till brunchen.
Rödbetsmimosa
Ingredienser
- 1.5 deciliter (dl) färskpressad rödbetssaft
- 0.5 deciliter (dl) socker
- 1 deciliter (dl) vatten
- 3 st krossade färska jordgubbar
- 24 centiliter (cl) torrt skumvin
Instruktioner
- Häll rödbetssaften i en kastrull och låt småkoka på låg värme i ca 30 minuter tills ca hälften av saften återstår (lite över 0,5 dl), låt svalna
- Häll socker och vatten i en kastrull och låt koka i 5 min, låt svalna
- Blanda rödbetssaften (0,5 dl) med ca 1 msk sockerlag och häll 2 cl av sirapen i varje glas
- Fördela jordgubbarna jämt i glasen och toppa med skumvin
- Förvara den resterande sockerlagen i kylskåpet