Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Rödbetsmimosa

Från 2015
Uppdaterad 22.04.2015 10:56.
Rödbetsmimosa
Bildtext Rödbetsmimosa
Bild: Shine Finland

En annorlunda mimosa till brunchen.

Rödbetsmimosa

Ingredienser

  • 1.5 deciliter (dl) färskpressad rödbetssaft
  • 0.5 deciliter (dl) socker
  • 1 deciliter (dl) vatten
  • 3 st krossade färska jordgubbar
  • 24 centiliter (cl) torrt skumvin

Instruktioner

  1. Häll rödbetssaften i en kastrull och låt småkoka på låg värme i ca 30 minuter tills ca hälften av saften återstår (lite över 0,5 dl), låt svalna
  2. Häll socker och vatten i en kastrull och låt koka i 5 min, låt svalna
  3. Blanda rödbetssaften (0,5 dl) med ca 1 msk sockerlag och häll 2 cl av sirapen i varje glas
  4. Fördela jordgubbarna jämt i glasen och toppa med skumvin
  5. Förvara den resterande sockerlagen i kylskåpet