Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Pannkaka á la Kira

Från 2015
Pannkaka á la Kira
Bildtext Pannkaka á la Kira
Bild: Shine Finland

En smarrig pannkaka á la Kira.

Pannkaka á la Kira

Ingredienser

  • 100 gram (g) smör - normalsaltat
  • 0.25 st vaniljstång
  • 4 deciliter (dl) vetemjöl
  • 1 tesked (tsk) bakpulver
  • 1.5 deciliter (dl) rårörssocker
  • 1 tesked (tsk) salt
  • 8 deciliter (dl) fet mjölk
  • 2 ägg

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, låt svalna en stund
  2. Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en stor skål, blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt
  3. Vispa i mjölk och ägg. Blanda i smöret
  4. Låt degen stå i rumstemperatur i en halv timme
  5. Blanda om och häll i en smörad ugnsplåt och grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter tills gyllene
  6. Låt vila i åtminstone 20 minuter före servering

Till servering: gräddskum och färska bär.

Tips:

Den här pannkakan är tunn, fet och smaskig!
Det går bra att laga smeten dagen före.
Du kan smaksätta smeten med kardemumma, kanel eller citronskal.