Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Pannkaka á la Kira

Från 2015
Pannkaka á la Kira
Bildtext Pannkaka á la Kira
Bild: Shine Finland

En smarrig pannkaka á la Kira.

Pannkaka á la Kira

Ingredienser

  • 100 gram (g) smör - normalsaltat
  • 0.25 st vaniljstång
  • 4 deciliter (dl) vetemjöl
  • 1 tesked (tsk) bakpulver
  • 1.5 deciliter (dl) rårörssocker
  • 1 tesked (tsk) salt
  • 8 deciliter (dl) fet mjölk
  • 2 ägg

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, låt svalna en stund
  2. Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en stor skål, blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt
  3. Vispa i mjölk och ägg. Blanda i smöret
  4. Låt degen stå i rumstemperatur i en halv timme
  5. Blanda om och häll i en smörad ugnsplåt och grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter tills gyllene
  6. Låt vila i åtminstone 20 minuter före servering

Till servering: gräddskum och färska bär.

Tips:

Den här pannkakan är tunn, fet och smaskig!
Det går bra att laga smeten dagen före.
Du kan smaksätta smeten med kardemumma, kanel eller citronskal.

Mer om ämnet på Yle Arenan