Pannkaka á la Kira
Bild: Shine Finland
En smarrig pannkaka á la Kira.
Pannkaka á la Kira
Ingredienser
- 100 gram (g) smör - normalsaltat
- 0.25 st vaniljstång
- 4 deciliter (dl) vetemjöl
- 1 tesked (tsk) bakpulver
- 1.5 deciliter (dl) rårörssocker
- 1 tesked (tsk) salt
- 8 deciliter (dl) fet mjölk
- 2 ägg
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, låt svalna en stund
- Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en stor skål, blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt
- Vispa i mjölk och ägg. Blanda i smöret
- Låt degen stå i rumstemperatur i en halv timme
- Blanda om och häll i en smörad ugnsplåt och grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter tills gyllene
- Låt vila i åtminstone 20 minuter före servering
Till servering: gräddskum och färska bär.
Tips:
Den här pannkakan är tunn, fet och smaskig!
Det går bra att laga smeten dagen före.
Du kan smaksätta smeten med kardemumma, kanel eller citronskal.