Hoppa till huvudinnehåll

Har SFP drivit högerut?

Från 2015
Uppdaterad 25.02.2015 16:48.

Enligt specialmedarbetaren Patrik Gayer har skatterna på sistone varit så hårda att trots att lönenivåerna stigit stabilt har inte folks köpkraft ökat och det här är ett stort nationalekonomiskt problem. Gayer hör till partiets högervänligaste kandidater.

Stadsfullmäktigeledamoten Björn Månsson vill påminna om att det inom SFP också finns kandidater som inte befinner sig så långt högerut som en del andra. Själv befinner han sig någonstans i mitten. Månsson vill inte ha en minskad progressivitet i beskattningen.

När det gäller ekonomisk politik och socialpolitik har betydelsen av vänster och höger inte suddats ut, säger Månsson. Men tillägger att han ingalunda är socialist. SFP är ett borgerligt parti.

Patrik Gayer vill också påminna att många andra partier har kandidater som har olika åsikter på linjen höger och vänster, det är lika vanligt i SFP som i andra partier. SFP är inte mer splittrat än andra.

SFP vill sänka inkomstskatten för de rikaste

Skatterean debatteras i Obs debatt på torsdag 26.2 kl.19.55 med Mats Nylund, SFP, Anne Berner, C, Pentti Arajärvi, SDP och Li Andersson, VF.