Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Arkitekt vald för Raseborgs nya stadshus

Från 2015
Uppdaterad 27.02.2015 09:56.
En stor byggnad fotograferad nerifrån. Det är Ekåsens sjukhus i Ekenäs.
Bildtext Från sjukhus till stadshus.
Bild: Yle/Maria Wasström

Arkitektföretaget Arkkitehdit Siistonen Oy från Helsingfors har valts till arkitekt och huvudplanerare för omändringsarbetena för huvudbyggnaden på Ekåsens område i Ekenäs. Byggnaden ska göras om så att lokalerna passar staden Raseborgs förvaltning.

Tanken är att huvudbyggnaden, det så kallade F-huset, ska stå klart som stadshus den första januari 2017. I dag är byggnaden anpassad för sjukhusanvändning.

Arkkitehdit Siistonen ska också ansvara för omändringen av västra delen av bottenvåningen i det så kallade N-huset på Ekåsenområdet. Där ska det finska daghemmet Mäntykoto få nya rum.

Dessutom ska arkitektfirman planera saneringen av Katarinaskolans utdelningskök.

Fem anbud

Arkkitehdit Siistonens anbud på 66 000 euro var anbudstävlingens lägsta. Allra mest ville Arkkitehtitoimisto Minkkinen ha för arbetena, totalt 99 000 euro.

De tre andra företagen som också skickade in anbud är Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen, Arkkitehtitoimisto Yrjö J. Warvas samt Perusparannussuunnittelu Leo Osara. Ett anbud förkastades på grund av bristfälliga handlingar.

Här kan du läsa mera om huvudbyggnaden som ska bli stadshus. En flyttcirkus inleds också i samband med att tjänstemännen byter hus.