Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Cirkusartist tar över Rehndahls djurgård i Kyrkslätt

Från 2015
Uppdaterad 27.02.2015 12:08.
Linda Kalske
Bildtext Den nya djurgårdsägaren Linda Helske driver också två poledance- och cirkusskolor i Helsingfors tillsammans med en kompis.
Bild: privat

Djuren på Rehndahls djurgård i Kyrkslätt har fått en ny ägare. Företagaren Linda Helske kommer att satsa på stallet, ridkurser och -läger förutom djurgården. Dessutom planerar hon cirkusföreställningar och marknader på gården.

Den förra ägaren Susanne Hildén gick bort i höstas och hennes bror har letat efter någon som kan ta över verksamheten sedan dess.

Yle Huvudstadregionen ringer upp Helske precis när hon kommit ut från banken efter köpet.

- Det är roligt men konstigt, säger Helske som nu är ägare till över hundra djur, bland annat alpackor, minihästar och minigrisar.

Linda Helske har vuxit upp med hästar eftersom hennes föräldrar har ett stall med djurgård i Birkaland. Hon ska satsa ännu mer än tidigare på ridstall-, kurs- och lägerverksamheten.

- Vi kommer att skaffa en skunk och några nya ponnyer till gården. Manegen som blev klar 2012 är som gjort för ridundervisning, säger hon.

Yle Vega Huvudstadsregionen: Djurgården Rehndahl i Kyrkslätt - Spela upp på Arenan

Cirkus och marknad

Helske som jobbar som cirkusartist, planerar också att ordna cirkusföreställningar och marknader på gården. Hon driver poledance- och cirkusskolorna Pole for Fit i Helsingfors tillsammans med en kompis. Det kommer hon att fortsätta med.

- Jag har ett stort stödnätverk och kommer att ha många som hjälper mig med gården, så det ska nog gå bra, säger hon.

Susanne Hildén hade testamenterat gården till Sparbanksstiftelsen, men stilftelsen ville inte ta emot arvet eftersom de oroade sig för arbetsbördan. Hildén hade själv också nämnt Linda Helske som en möjlig efterträdare på gården.

- Susanne var min mammas goda väninna och jag har tillbringat många läger i barndomen på gården. Jag kommer att driva verksamheten i samma anda som Susanne Hildén.

Helske kommer att flytta till gården. Djurgården är nu i vinterdvala på grund av renoveringsarbeten, men öppnar igen i april.

Läs också:
Marta och hundra andra djur på Rehndahl söker ny ägare

Diskussion om artikeln