Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Corey från Slipknot är en schysst snubbe

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 12:40.
Efter Nio: Lasse diskuterar identitet med Slipknot - Spela upp på Arenan

Jag har träffat Corey Taylor en gång tidigare. Det var när Slipknot spelade i Arenan i Helsingfors i samband med deras första Finlandsbesök år 2002. Den gången var det en så kallad ”round table”-intervju med en handfull finska journalister som fick tenta Corey.

Jag minns att intervjun blev så gott som min egen snackstund med honom för vi kom genast bra överens. De andra reportrarna kastade då och då in någon fråga, men jag minns att jag och Corey snöade in oss på GG Allin, Mötley Crües snurrande trummset och sådant.

Jag berömde hans sångstil som jag jämförde med Napalm Death, vilket Corey tog som en komplimang. Han hade pipo på huvudet och var lika slapp som Tommy ”Dude!” Lee (som jag dessvärre inte har träffat).

Den gången pratade Corey som om det höll på att gå ur mode och jag hade väl dryga 40 minuter på band när vi var klara... Så jag var förväntansfull när jag nu tretton år senare fick en personlig audiens med Corey, dessutom så att han hade dräkten och masken på sig.

Jag fick också känna på hans mask. Jag kan avslöja att den är överraskande tung. Trevlig snubbe och en av de bästa gigen jag sett med Slipknot hittills. All ära åt en artist och ett band med integritet, originalitet och en stor dos självironi!

Se (så gott som) hela intervjun här:

Min Efter nio-artikel om Slipknot:
Slipknot i Efter nio

Kjell träffade också Corey tidigare under kvällen för X3M och hans intervju kan ni läsa och lyssna på här:
Kjells intervju med Corey

Metallväktarna