Hoppa till huvudinnehåll

X3M

"Pissa inte i motvind" är en lögn!

Janne Grönroos, Pata Degerman, Fredrika Lindholm
Bildtext Här "klättrar vi på väggen. Märker du hur mycket Janne och Pata liknar varandra?

Alla vet ju att det inte lönar sig att pissa i motvind. Det är ett skämt man lär ut åt både barn och vuxna. Något alla vet om men ingen tänker på desto mera.

Pata Degerman hade också hört talas om det här uttrycket då han var på en av sina expeditioner och plötsligt kände att han måste gå ut ur tältet för att bli av med lite vätska. Då han kom ut såg han till att han vände sig så att allt som kom ur honom skulle flyga medvind. Såhär blev dock inte fallet.

På grund av vindens styrka och att Pata vänt sig medvind så bildades det någon form av vindfenomen som gjorde att istället för att vätskan försvann med vinden blåste det rakt upp i hans eget ansikte, där det sen frös fast.

- Att inte pissa i motvind är alltså en lögn, det är från sidan som gäller om du inte vill vara med om samma sak som jag, berättade Pata.

Här är bilden Pata lade upp på Instagram efter den lilla incidenten.

Lyssna på hela historien här.

Detta är bara en av otaliga historier Pata Degerman berättade i morse då han var gästprogramledare i Succémorgon.Vill du höra mer historier av äventyraren Pata Degerman kan du också gå in på Arenan eller lyssna på Succémorgons podd som du bland annat hittar på Succémorgons Facebook-sida.

Mer om ämnet på Yle Arenan