Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

Yles alla HD-kanaler i DNA:s marknät

Från 2015
Uppdaterad 03.03.2015 11:17.
Stora smedjan i Böle.
Bild: Patrick Holmström

Alla Yles fyra HD- eller högupplösta kanaler syns från och med 3.3.2015 i DNA:s marknät. Förutom Yle TV1 HD och Yle TV2 HD kommer alltså Yle Fem HD och Yle Teema HD också att synas.

Yles HD-kanaler har följande kanalplatser i DNA:s marknät

  • Yle TV1 HD 21
  • Yle TV2 HD 22
  • Yle Fem HD 25
  • Yle Fem HD 27

Yle och DNA har undertecknat ett avtal om distributionen av kanalerna 26.2.2015. Avtalet är i kraft till slutet av året. Sebarhetsområdet för DNA:s marknät täcker ungefär 85 procent av de finländska hushållen.

"DNA vill erbjuda så många tv-tittare som möjligt goda tv-innehåll av toppkvalitet. Därför känns det extra roligt att hela Yles HD-utbud nu finns i vårt nät", säger Jarno Haikonen, som är direktör för DNA:s nöjesaffärsverksamhet

"Yle erbjuder hela tiden allt mera äkta HD-innehåll. Tack vare förnyelsen av studiotekniken är en betydande del av Yles egenproducerade tv-utbud i HD-kvalitet redan i år. När det gäller programinköp är det alltid de tekniskt mest högklassiga versionerna som införskaffas”, berättar Yles produktionsdirektör Janne Yli-Äyhö.

Yles HD-kanaler syns i DNA:s nät gratis och okrypterade. För att kunna motta kanalerna krävs en VHF-antenn som är riktad mot DNA:s marknät, och för att kunna se kanalerna behövs en Antenna Ready HD-certifierad mottagare.

Yles tv-kanaler finns i bred utsträckning tillgängliga i högupplöst format

  • Yles tv-sändningar finns tillgängliga i HD på Yle Arenan.
  • Alla Yles tv-kanaler finns tillgängliga i HD-format i de finländska kabel- och IPTV-operatörernas kanalutbud.
  • Alla Yles fyra HD-kanaler syns i DNA:s VHF-nät, och Yle TV1 HD och Yle TV2 HD i Digitas UHF-nät i sebarhetsområdet för kanalknippe H.
  • Yle TV1 HD och Yle TV2 HD syns också i Canal Digitals satellitdistribution.

För mera information:
Janne Yli-Äyhö, produktionsdirektör, Yle, tfn 0400 410 698 janne.yli-ayho@yle.fi
Jarno Haikonen, direktör för nöjesaffärsverksamheten, DNA, tfn 044 044 2058. jarno.haikonen@dna.fi