Vegansk "mint-chocolate chip milkshake" på kokos och mynta
Bild: Shine Finland
En annorlunda variant på milkshake. Receptet är hämtat ur Mat med Kira.
Vegansk "mint-chocolate chip milkshake" på kokos och mynta
Mängd: 2 shakes
Ingredienser
- 1 deciliter (dl) cashewnötter
- 2 st bananer - frysta, övermogna
- 2 deciliter (dl) vatten - + mer för blötläggning
- 3 deciliter (dl) kokosmjölk - fet
- 4 st dadel - färska kärnfria, (4-6 st beroende på hur söt du vill ha den)
- 2 tesked (tsk) vaniljextrakt - äkta
- 1 deciliter (dl) babyspenat
- 1 deciliter (dl) stark mynta - tättpackad
- 4 matsked (msk) kakaonibs
- 0.25 tesked (tsk) havssalt - eller himalayasalt
Instruktioner
- Blötlägg nötterna i minst en timme, övernatten går också bra
- Skala, tärna och ställ bananen i en fryspåse i frysen i minst två timmar, gärna övernatten
- Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät milkshake, tillsätt mera vatten/kokosmjölk vid behov
- Avnjut iskall
Tips:
Bananen gör smoothien riktigt fyllig och len, nästan som glass! Spenaten ger färg och vitaminer
Om du inte får tag på färska dadlar, använd torkade men blötlägg dem i såfall i varmt vatten i 10 minuter