Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Åbokodare vinnare i ESA App Camp i Barcelona

Från 2015
Uppdaterad 03.03.2015 15:21.
AGRAI-appen
Bild: AGRAI

Fyra kodare och programmerare från Åbo tog hem en av de två utmärkelserna i finalen i Europeiska rymdorganisationen ESA:s app-tävling i Barcelona. Åbolaget vann "SAP challenge" och laget kan därmed återvända hem till Åbo med en prissumma på 5000 euro.

Tack vare segern i ESA:s app-deltävling i Åbo med sin telefonapp Agrai fick de fyra kompisarna Henrik Skogström, Aarni Koskela, Otso Rasimus och Matti Määttänen resa till Barcelona för att delta i finalen i Europeiska rymdorganisationen ESA:s app-tävling. En final som alltså blev väldigt lyckosam för Åbokvartetten, som var ett av sex fyrapersonersteam som hade avancerat till finalen.

Aarni Koskela, Matti Määttänen, Otso Rasimus, henrik skogström, agrai-appen,
Bildtext Aarni Koskela, Matti Määttänen, Otso Rasimus och Henrik Skogström presenterar sin app på mobilvärldskongressen i Barcelona.
Bild: Anwendungszentrum

Appen Agrai ska utnyttja satellit- och klimatdata tillsammans med geografiska och historiska data, för att ge den optimala tidpunkten för gödsling och för skörd.

Genom att utnyttja rymdteknik och satelliter får jordbrukare information om när det är bäst att skörda och gödsla. Allt kommer automatiskt till en applikation i telefonen.

Mer läsning:
Här hittar du mer information om tävlingen
Åbokodare tävlar med jordbruksapp