Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Ny skatepark i Kokon blir klar i sommar

Från 2015
Uppdaterad 04.03.2015 07:12.
arkivbild av skateboardpark

Gammal och ung som åker skateboard, rullskridskor och bmx-cykel i Borgåtrakten väntar ivrigt på att den nya skateparken i Kokon i Borgå ska bli färdig.

Markbyggnadsarbetena mellan supermarketen i Näse och simgropen inleddes hösten 2014. De avbröts ändå till vintern. En del av parken blev klar redan i fjol och har varit i flitig användning. Men den ska bli ännu bättre.

Stadens idrottstjänster, som ansvarar för bygget, ansöker om överskridningsrätt i budgeten för år 2015 för att kunna färdigställa parken. Överskridningen motsvarar de pengar som idrottstjänsterna sparade i fjol.

I sommar är parken färdig

Bygget fortsätter förhoppningsvis i slutet av mars och den nya delen av parken borde vara klar i juli. Chefen för idrottstjänster Per Högström hoppas på en ännu tidigare start än så.

Den del av parken som blev klar i fjol var mycket populär så länge som vädret var hyfsat varmt, långt in i oktober.

- Men inte alls så populär som den nya delen kommer att bli, 900 kvadratmeter av olika utmanande möjligheter för skateboardare. Jag tror den lockar folk från hela regionen och Borgå är ju en bra centralort för det, säger Högström.

Vem ska städa och övervaka?

Högström tror att parken kommer att ge en mycket fin möjlighet för ungdomar som inte håller på med organiserad idrott som fotboll eller motsvarande att röra på sig.

Parken behöver städning och övervakning. Här hoppas Per Högström på ett gott samarbete staden och skateboardföreningen emellan.

- Tillsammans tror jag att vi kommer att hitta ett system som gör att parken hålls fin och städig och att intresserade i så många åldrar som möjligt kommer att kunna använda den.