Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Floridas målvakter skadade sig – tränaren drog på målvaktsutrustningen

Från 2015
Uppdaterad 04.03.2015 12:04.
Tomas Vokoun, NHL-målvakt
Bildtext Målvaktsproblem i Floridas led.
Bild: EPA/RHONA WISE

Det blev dramatik av högre grad då Florida tog emot Toronto i nattens omgång av NHL. Under matchen skadade sig båda målvakterna och Målvaktstränaren drog på sig utrustningen.

Under första perioden åkte den finländske anfallaren Leo Komarov in bakom floridas mål. Han sköt från dålig vinkel mot målet men skottet träffade hemmamålvakten Roberto Luongo i nacken. Luongo spelade perioden till slut men byttes ut inför den andra. I stället kom Al Montoya in på isen.

Men oturen var framme igen. Montoya skadade sig i sin tur i samband med Torontos kvitteringsmål till 2-2 som gjordes av Nazem Kadri. Målvakten lämnade isen och plötsligt stod Florida utan målvakt. Efter en diskussion mellan hemmalagets chefstränare Gerard Gallant och huvuddomaren kom Montoya tillbaka ut på isen. Men efter att Toronto gjort 2-3 så kunde han inte fortsätta.

Då blev det ett långt uppehåll i matchen och en lång diskussion mellan Gerard Gallant och general managern Dave Tallon följde. Detta resulterade i att målvaktstränaren Robb Tallas fick spellov av ligan och han klädde på sig målvaktsutrustningen.

Under tiden han gjorde sig klar för spel fortsatte diskussionen mellan Gallant och Tallon. Nu anslöt sig även den redan skadade Luongo sig till sällskapet iklädd vit kragskjorta och jeans.

Innan någon visste ordet av hade Luongo klätt om sig igen och återvände till buren. Han spelade på så vis de sista tio minuterna av matchen som Florida förlorade med 2-3.

Tallas fick inte spela men var redo på bänken resten av matchen ifall Luongos skada skulle ha förvärrats. Tallon som senast spelade ishockey i NHL säsongen 2000-01 och i Österrike 2004-05 har ett förflutet även i Finland då han spelade för HPK säsongen 2003-04.

Kolla in spektaklet här: