Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Aston Villa tog viktiga poäng på stopptid

Från 2015
Benteke vet hur man gör mål i England.
Bildtext Christian Benteke avgjorde för Aston Villa. Om anfallaren kan hitta formen igen så borde Aston Villa inte ha några problem med att klara nytt kontrakt.
Bild: EPA/LINDSEY PARNABY

Birminghamklubben bröt sin sju matcher långa förlustsvit genom att besegra West Bromwich med siffrorna 2-1 sent på tisdagen. Segern tar klubben förbi nedflyttningssträcket.

I engelska Premier League spelades sent i går kväll tre av tio matcher i den så kallade midweek-omgången. Aston Villa mötte ett formstarkt West Bromwich men hemmalagets belgiska anfallare Christian Benteke visade varför han är så bra.

Benteke passade fram till Gabriel Agbonlahors mål i den 22:a minuten och gjorde sedan ett eget i den 94:e minuten på straff. Matchen slutade 2-1 och poängen är livsviktiga för det nedflyttningshotade Villa. Segern var för övrigt den första sedan den sjunde december för klubben som nu har 25 poäng, tre poäng mer än QPR och Burnley.

I de övriga matcherna vann Southampton över Crystal Palace med 1-0 medan Hull och Sunderland delade på poängen efter 1-1. I den sistnämnde matchen gick tränarna så heta på varandra att domarna måste gå emellan.

Efter att gästernas Jack Rodwell fick en varning för filmning blev Sunderlands tränare Gus Poyet rosenrasande och sparkade omkull en kylväska som är ämnad för vattenflaskor. Domaren gillade inte vad han såg utan förpassade tränaren till läktaren. Efter situationen gick Poyet ännu fram till Hulltränaren Steve Bruce och sade något till honom som verkligen gjorde Bruce upprörd.

Efter matchen sade Poyet till BBC att han tillhör den gamla skolan och lever efter principen att det som sker på planen stannar på planen. Poyet kommenterade således inte situationen eller vad han sade till Bruce.

Se hela händelsen här: