Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Phelps får tävla i VM trots allt?

Från 2015
Uppdaterad 04.03.2015 17:38.
Michael Phelps i en simbassäng
Bild: EPA

Enligt den amerikanska TV-kanalen ESPN kan simmaren Michael Phelps få tävla i sommarens VM i Ryssland. Phelps åkte fast för rattfylleri förra året och det amerikanska simförbundet meddelade då att han inte skulle få tävla i VM.

Michael Phelps är den mest framgångsrika simmaren genom tiderna med sina 18 OS-guld. Men Phelps har under den senaste tiden hamnat i rampljuset på grund av andra saker det han uträttat i simbassängen.

I september förra året åkte han fast för rattfylleri och dömdes till 18 månaders villkorligt fängelse och stängdes av från simningen i sex månader. Det amerikanska simförbundet meddelade då att Phelps inte skulle få tävla i sommarens VM trots att avstängningen gått ut. Nu kan man dock ompröva sitt beslut uppger ESPN.

- Det är komplicerat men det kan finnas en chans att det blir av. Det finns saker som måste redas ut, sa det amerikanska simförbundets chef Chuck Wielgus till ESPN.

Michael Phelps avstängning tar slut den 6 april och han har redan meddelat att han ska tävla i Arizona den 15 till 18 april. Phelps meddelade efter OS i London 2012 att han skulle sluta med simningen men ändrade sig och siktar nu på OS i Rio nästa år.

VM ordnas i Kazan i Ryssland i månadsskiftet juli/augusti.